0 Items - lei
0
 • No products in the cart.
CUM SĂ ALEGEM O RAMĂ DE OCHELARI DUPĂ FORMA FEȚEI?

CUM SĂ ALEGEM O RAMĂ DE OCHELARI DUPĂ FORMA FEȚEI?

Nu există reguli rigide după care să te ghidezi atunci când vrei să îți alegi o pereche de ochelari, însă forma feței trebuie asociată unei forme geometrice care ulterior să fie baza determinării geometriei ramei de ochelari:

1. Fața pătrată

Fața ta este atât de lungă cât și de lată, ai o frunte pronunțată iar linia maxilarului este pătrată?

Iată câteva nume de celebrități care au același format al feței ca și tine: Elton John, Deni Moore și Sandra Bullok.

Ochelarii potriviți formei feței tale ar fi cei rotunzi sau ovali. Trebuie să eviți ramele pătrate sau unghiulare.

2. Fața ovală

Lungimea feței tale este aproape cât o lățime și jumătate a feței. Fața ta este foarte frumos echilibrată, cu pomeți proeminenți și forma maxilarului curbată iar fruntea ta este puțin mai lată decât maxilarul.

Printre celebritățile care au acest format al feței se numără și Julia Roberts.

Ești o persoană norocoasă pentru că acestui tip de față i se potrivesc majoritatea formelor de ochelari. Trebuie să fii atent/ă doar la mărimea lor in raport cu fața ta.

3. Fața rotundă

Fața ta este pe cât de lungă pe atât de lată, nu este foarte mare iar fruntea este lată. Ai obrajii plini iar linia maxilarului este rotundă.

Una din celebritățile care au același format al feței ca și tine este Cameron Diaz.

Alege ochelari cu lentile late mai degrabă decât cele în formă pătrată. Ramele care prezintă diverse decorații acolo unde brațul se îmbină cu rama propriu-zisă sunt cele care te prind cel mai bine. Evită pe cât de mult posibil ramele rotunde care nu fac altceva decât să îți facă fața să pară și mai rotundă.

4. Fața ascuțită

Fața ta este ascuțită pe linia maxilarului, ai o bărbie și o gură mică, iar obrajii și fruntea sunt mai late.

Printre celebritățile care au acest format al feței se numără Jennifer Aniston.

Potrivit formei feței tale, ți-ai putea alege o ramă mai subțire, rotundă sau pătrată, dar ai grijă ca ea să nu fie mai lată în partea de sus. Acest aspect îți va scoate în evidență forma feței mai degrabă decât să îți îmbunătățească look-ul.

5. Fața lunguiață

Fața ta este mai lungă decât lată, are pomeții ridicați și o frunte proeminentă.

Formei feței tale îi sunt recomandate rame și stiluri mai groase. Ramele mari, groase și pătrate pot oferi echilibrul trăsăturilor feței tale. Evită pe cât de mult posibil ramele mici, subțiri și subtile.

Culoarea tenului:

 1. Dacă ai tenul cald, auriu, părul roșcat sau brun roșcat și ochi căprui, verzi sau albaștri, alege rame de metale aurii, cupru, bej, maro-chihlimbar.
 2. Dacă ai tenul deschis, dacă ești blond și ai ochi albaști, verzi sau gri, ramele tale pot fi: metale ușoare, gri-deschis sau fără rame.
 3. Dacă ai tenul închis, măsliniu, poți alege ramele de ochelari negre, antracit, maro-închis sau metale închise.
 4. Dacă ai tenul rece, roz sau cenușiu, părul alb sau grizonat și ochi albaștri, gri sau căprui, alege culoarea ramelor: negru, argintiu, albastru sau cafeniu.

Ce trebuie să mai știi când îți alegi ochelarii?

 1. Partea superioară a ramei nu trebuie să-ți depășească sprâncenele, pentru că va lăsa impresia unei mirări permanente, prin efectul de ”sprâncene duble”. Rama trebuie să fie cât mai aproape de sprâncene sau puțin mai jos;
 2. Extremitățile ramelor nu trebuie să-ți depășească cu mult marginile feței;
 3. Partea inferioară a ramei nu trebuie să ți se sprijine pe obraji deoarece va lăsa impresia că ochiul nu e bine fixat și că ”plutește” deasupra lentilelor;
 4. Rama ochelarilor trebuie corelată cu statura și cu structura ta osoasă. Dacă ești slab, ți se potrivește o ramă mică dintr-un metal ușor sau chiar o pereche de ochelari fără ramă. În schimb dacă ești înalt, cu o constituție masivă, alege niște rame mai mari dintr-un material greu care să te pună în valoare cât mai bine;
 5. Dacă ai nasul lung și subțire, îi poți modifica proporția alegând o pereche de ochelari cu puntea joasă. În schimb, dacă ai un nas mai scurt și mai gros, alege ochelari cu puntea foarte înaltă care vor creea aparența unui nas mai subțire și mai lung;
 6. Dacă ochii tăi sunt depărtați, poți creea efectul apropieri acestora cu niște ochelari cu puntea masivă, de culoare închisă, iar pentru ochii prea apropiați folosește ochelari cu o punte ușoară, transparenta.

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter your keyword